"Ett nätverk för unga ledare i åldern 23 – 29 år i besöksnäringen"
-  Det var något som jag tyckte behövdes när jag själv 26 år gammal hade en ledande position i besöksnäringen. Därför grundades 2014 - Young Creative Hospitality Leaders. (Att namnet skulle bli långt och på engelska var inget jag tänkte på, därav förkortningen YCHL)

Jag kommer ihåg första nätverksträffen där intresset var stort och många unga ledare i vår bransch kom för att lyssna på ”jakten på talangerna” -  en paneldebatt där jag själv modererade med ledare från branschen. Efter ytterligare ett par nätverksträffar så kunde jag sätta ihop en styrgrupp som hjälpte mig att ta YCHL till nästa nivå. Denna grupp bestod av Michael Brandt, Tess Humble Dillner, Steffen Sander och senare Simone Pohjolainen. Med dessa fantastiska personer kunde vi utvecka YCHL och göra det större. Sedan dess har YCHL haft 7 nätverksträffar, 2 AWs, 1 middag och 2 Summits.

Under den tid som YCHL har funnits har vi hjälpt människor att nätverka, påverka, utbyta erfarenheter och inte minst visa att det finns otroligt mycket utvecklingsmöjligheter i vår bransch, även efter man fyllt 29 år. 
YCHL har fått stöd av Visita Stockholm, Urvalet, Swiss Education Group och Pontus Fritihof – något vi är otroligt tacksamma för! Att driva detta ideellt har varit extremt roligt men också tidskrävande på sidan av styrgruppens heltidsarbeten i branschen och det är därför vi har valt att avsluta den här epoken och låta dig som läser detta att arbeta vidare med dessa frågor. Styrgruppen kommer alltid ha hjärtan som bankar lite extra för just dessa frågor och kommer fortsätta att bidra i den mån det går.

Vårt största tack går till dig som förmodligen läser denna text just nu, utan dig och din närvaro på nätverksträffar och andra evenemang hade YCHL aldrig kunnat rulla. Därför vill vi att du som läser detta fortsätter att nätverka, påverka och driva frågor som är viktiga för branschen och för framtiden.
Det finns nätverk som Visita Talents och Front Office Managers Stockholm där du kommer hitta likasinnade och roliga personer.

Sist men inte minst vill jag ge Kenneth Hallström, Lars Sandberg, Anna Spjuth & Maria Tielman en riktig HIGH5! – TACK för att ni 2014 trodde på min idé om YCHL ”Ett nätverk för unga ledare i åldern 23 – 29 år i besöksnäringen”.

Med det sagt tackar styrgruppen och jag för denna tid med YCHL, det har varit en lärorik och kul tid!

/ Sebastian Seeman, Grundare och Avslutare av YCHL – Young Creative Hospitality Leaders. 2014-11-11 – 2017-05-29